· 

Marcus | Een stout en nieuw begin

2020, het jaar van nieuwe rondes en kansen, het zal niet makkelijk wezen.

Het leven bezorgt dalen maar tegelijkertijd kun je bergen beklimmen.

Ik geloof dat dit jaar een zeer zwaar maar inspirerend jaar zal worden voor mij, maar met mij voor vele anderen. Dit stuk is dan ook voor ons. Ik hoop met mijn kennis iedere lezer te kunnen inspireren maar ook aan te zetten tot een andere mindset.

 

Na vele jaren worstelen met ellende en tegenspoed heb ik geleerd dat worstelen goed kan zijn voor je strijdlust om iets te overwinnen.

Tegelijkertijd, wie blijft worstelen met zijn problemen terwijl hij eigenlijk al heeft gewonnen, vergeet de wereld en de kansen om hem heen. Zo deed ik dit ook. Lang blijven vechten, terwijl eigenlijk de innerlijke wijsheid sterker was dan waar ik tegen vocht. Noem het onzekerheid, angst. Want iets wat je kent is makkelijker te pakken dan het enge onbekende. Terwijl dat juist iets heel positiefs kan zijn.

Daarmee kom ik tot mijn lijfspreuk: Luctor et Emergo, oftewel ‘ik worstel en kom boven’.

 

Daarmee wil ik ook een belangrijk deel van het verleden afsluiten. Worstelen is goed, maar niet ten koste van liefde en nieuwe kansen. ‘IK KOM BOVEN’

Een zeer belangrijk persoon zei ooit eens tegen mij, ‘als het leven een deur sluit, opent het een raam’. Ik heb het eigenlijk nooit begrepen, ik was te dom kortzichtig. Ik geloofde teveel in de leugens die anderen me vertelde. Ik check nu alle informatie waar ik mijn twijfels bij heb, dat zorgt voor minder frustratie.

 

Dit jaar zal ik ook afscheid moeten nemen van de meest dierbare persoon in mijn leven, mijn vader.

Het is raar om met deze gedachte te moeten leven, nu ik hem nog kan aanraken en met hem kan praten. Zijn ziekte zal overwinnen, maar zijn ziel zal altijd blijven in mijn hart. Ik zal dus ook moeten rouwen, al wil ik het nu zo goed mogelijk aanpakken. Zodat ik er straks makkelijker mee omga.

 

Ook wil ik een stuk verleden begraven, alle leugens en gif die ik ooit in me gepompt heb gekregen.

Het is klaar, ik ga voor mezelf opkomen, ik ga mijn dromen en idealen volgen. Eén stap is al gezet, en ik hoop zo dat het gaat lukken, en dat mijn aanvraag voor naamswijziging wordt goedgekeurd. Dit zal voor mij betekenen dat ik nieuwe kansen volop kan benutten.

 

Ik hoop ook voor de lezer, dat jij je kracht vindt.

Geloof in jezelf, je kracht!

Want weet je: gister is historie, morgen is een mysterie, maar vandaag dat is een gift.

Pak de kansen die het leven je biedt. Ik wens jullie heel veel kracht en liefde in 2020.

Marcus (To Be) van Manen

Reactie schrijven

Commentaren: 0