· 

Marcus | Eigenwijze Sociali(tijd)

Een mooi thema, met breed perspectief.

 

Eigen Tijd,

Tijd voor je eigen ontwikkelingen, je horizon verbreden. Dat is wat ik het laatste jaar heb gedaan.

Tijd gestoken in mijn interesses, onderzoeken waar mijn kracht en talent ligt.

 

Wijze Tijd,

Door deze tijd goed te benutten, heb ik geïnvesteerd in mezelf, mijn omgeving, en vooral hopelijk mensen geïnspireerd met mijn teksten.

 

Sociali(tijd),

Daar gaan we dan,

De feestdagen staan weer voor de deur. De tijd van hypocriete mensen, die vlug alles goed moeten maken, want ja, Kerst is het feest waarbij we de geboorte van Jezus vieren. Vrede op aarde. Maar het idee achter kerst is zoekgeraakt in het wagentje van de 4de wachtende, die zijn boodschappen gratis krijgt. Waarom moeten we juist voor die paar dagen alles goed maken, om daarna weer een oorlog binnen de familie te ontketenen? Waarom niet het hele jaar liefdevol en respect voor elkaar.

 

Zelf wist ik niet wat Familie was, ik had geen familie. Alle leugens zijn gelukkig aan het licht gekomen (leuke woordspeling, de ster boven Jezus’ kribbe gaf ook licht waardoor de wijzen de weg vonden).

Nu heb ik eindelijk mijn Familie terug, met soms ook wel weer een flinke complexiteit. Ik heb hier dan soms echt geen affiniteit mee, maar wel besef ik nu dat ik me gelukkig mag prijzen.

Zoals papa altijd zegt, je weet pas wat je hebt als je het kwijt bent. Wat je niet kent, zei ik altijd, kan je niet missen. Dus koester ik de momenten die ik nu met hem en de rest van de familie beleven mag.

Een familie om me heen, waarin respect en liefde centraal staat. Nee, wil niet zeggen dat m’n ouwe het me niet zegt als ik soms misschien een fout bega, en me dan op me kop geeft, en me de juiste richting induwt. Dit is dus Familie en Liefde en Respect. Jarenlang klein kerst vieren. Nu een familie waar je u tegen zegt. Samen rond de tafel, lekker eten, en praten over het leven en wat ons bezig houdt. Misschien is dat soms dan niet in het kader van geloof en kerst. Maar ik geloof wel dat dit liefde is en het zorgt voor een innerlijke vrede. Een warm gevoel van respect en loyaliteit. Mensen die er voor je staan, dingen die je voor elkaar doet zonder een prijs.

 

Ik denk dat dat het mooiste cadeau is wat je ieder mens kan geven. De feestdagen draaien niet om hypocriete commerciële factoren. Maar om het wederzijdse respect, en aandacht geven aan elkaar. En dat een leven lang, werd dat maar verkocht in zeer mooi inpakpapier met en een strik. Dan zou onze wereld er een stuk mooier uitzien.

Liefde en Respect is niet met geld te betalen, wel met je hart en je daden. Het mooiste  cadeau ben je zelf, en dat geef je met je ziel en zaligheid. Want die warmte is in geen enkele winkel te verkrijgen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0