· 

Gerwin | Pistachedromen en wolkige bluf

Voor deze editie van Ixeg Waxie heb ik twee recepten gekozen die ik zelf nog niet kende. Haagse Bluf omdat het op wolken zou kunnen lijken. Pistachio chocolate dream omdat ik zowel pistache als chocolade lekker vind en de combinatie zelf hemels!

 

Haagse Bluf

Ingrediënten

- evt. 1 citroen (sap)

- 2 eiwitten

- 200 milliliter rode bessensap

- 150 gram suiker

- 1 sinaasappel (rasp)

 

Bereiden

Ontvet een grote kom, eventueel met citroensap.

Voeg het eiwit met het bessensap en de suiker toe en klop met een mixer tot de suiker is opgelost en het eiwit stijfgeklopt is. Het eiwit moet zo stevig zijn dat je de kom even om kan keren zonder dat het eruit loopt.

Verdeel deze Haagse bluf over 4 glazen en garneer met de sinaasappelrasp.

 

Pistachio Chocolate Dream

Ingrediënten voor 4 personen

- Chocolade drops 200 gram

- Gelatine 2 blaadjes

- 75 gram water

- 40 gram suiker

- 260 gram slagroom

- Pistache siroop van Monin

 

Bereiding

Leg de twee blaadjes gelatine in water. Laat ze ongeveer 5-10 minuten weken. Breng het water aan de kook, samen met de suiker. Los hierin de gelatine op. Haal het mengsel van het vuur en voeg hieraan de chocolade toe. Deze goed met een spatel roeren totdat alle stukjes gesmolten zijn. Het chocolademengsel laat je afkoelen tot kamertemperatuur. Ondertussen klop je de slagroom met drie eetlepels pistachesiroop. De slagroom moet ongeveer de dikte krijgen van yoghurt. Als het chocolademengsel is afgekoeld kun je dit vermengen met de slagroom. Doe eerst een klein beetje slagroom bij de chocolade, en ga dit stevig mengen. Voeg daarna de rest van de slagroom toe en spatel dit er rustig doorheen. Zorg dat het geheel lekker luchtig blijft. Afdekken en laten opstijven in de koelkast.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0