· 

Gerwin | Zoeken naar een woning

In 2015 ben ik van Markelo naar Tilburg verhuisd om de opleiding zelfstandig werkend kok te kunnen gaan volgen aan het opleidingsinstituut De Rooi Pannen. Het eerste huis waarin ik woonde was een studentenhuis met vier bewoners, die de keuken deelden. Maar er werd niks schoongemaakt en als ik het niet deed, deed niemand het. Er lag bedorven voedsel in de vensterbank en daarbij voelde ik me onprettig. Dit was een particuliere woning met een hoge huur en na vier maanden had ik het wel gezien.

Via het internet vond ik een andere bemiddellaar. Zo kwam ik terecht in een huis in de Hasselt. Er waren flink wat kosten aan verbonden. Ook dit was een particuliere woning. In het begin was het leuk, maar op een gegeven moment kreeg ik toch moeite met het betalen van de huur voor een parkeerplaats die er helemaal niet was. Met alle betrokken buren schakelden we een advocaat in. Toen alles bijna geregeld was, trokken de buren hun handen ervan af. Nu stonden ik en de advocaat er alleen voor. De advocaat van de eigenaar wist het verhaal om te draaien. Uiteindelijk stonden wij met lege handen. Mijn huur was opnieuw hoog en ik had geen recht op huurtoeslag. Ik moest alles zelf betalen. Ik raakte in de schulden en belandde bij de voedselbank.

In de zomer van 2017 verhuisde ik naar de Noordhoekring. Alles leek in orde, maar toen het winter werd, en kouder, bleek de verwarming niet boven de 11 graden uit te komen. Een lange discussie over een nieuwe verwarming trok op niets, dus schakelde ik de huurcommissie in. Toen de procedure al zes weken liep, kwam er eindelijk iemand kijken. Ze concludeerden dat de verwarming te klein was voor de ruimte. Ik kreeg een andere. De problemen bleven. De kou leidde tot schimmel. Opnieuw de huurcommissie, die nu concludeerde dat ik in een soort schuur woonde. De eigenaar wilde er niet zo veel aan doen. Het paadje naar mijn woning lag zo schots en scheef dat het net leek of je dronken was. Eigenlijk was het helemaal niet veilig om daar te wonen. Ik kreeg een gesprek met iemand van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Binnen twee weken kreeg ik een verhuisverklaring en weer twee weken later een woning in Tilburg-West.

Daar woon ik nu bijna 2 jaar. Ik heb  leuke buren die me overal mee naar toe nemen. Dit heeft er voor gezorgd dat ik socialer ben geworden. Problemen die ik had zijn opgelost. Ik heb meer vrienden en geld om leuke dingen te doen. Dit geeft een positieve invloed op mijn leven. Het is bijzonder om te zien hoe één papiertje van de gemeente je leven zo kan veranderen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0