· 

Gerwin | Pizza en boerenomelet

Pizza
Benodigdheden Pizza bodem: 350 g bloem, 7 g gedroogde gist, 1 tl suiker, 1 tl zout, 250 ml warm water.

Benodigdheden Saus: 1 teentje knoflook, 200 ml tomatenblokjes, 1 tl Italiaanse kruiden.

Voor op de pizza: 1 paprika, geraspte kaas, pakje achterham, pakje Salami, 1 bosui, 250 gr champignon, blikje ananas.

 

Bereiding deeg: Roer de bloem met gist en suiker met een garde door elkaar. Voeg het water en zout toe. Kneed het tot een soepel deeg. Laat circa 10 minuten rusten. Dit is genoeg deeg voor 1 normale pizza op een vierkante bakplaat.

Bereiding pizza: Pel en hak de knoflook fijn. Meng de tomatenblokjes (of tomatensaus) met de knoflook en Italiaanse kruiden. Rol de helft van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat. Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg. Strooi de kaas erover en beleg het met de gewenste ingrediënten.

 

Boerenomelet

Met de overgebleven ingrediënten kun je een heerlijke boerenomelet maken. De salami kun je erdoor doen maar ook heerlijk zo opeten of op brood. Omdat dit een recept is van overgebleven ingrediënten staan er geen hoeveelheden bij.

Ingrediënten: Olie of boter, eieren, eventueel melk, knoflook, ham, gerookte kipreepjes, rode ui, paprika, champignons, bosui, kruiden naar keuze.

Bereiding: Bak al de groenten in 5 minuten zacht. Kluts de eieren met de melk in een kom. Breng op smaak met zout, peper en kruiden naar keuze. Voeg nog de geraspte kaas toe en giet het geheel in de koekenpan. Rangschik de kaas en de groenten zodat alles gelijkmatig verdeeld is. Draai het vuur laag en plaats een deksel bovenop de koekenpan. Na 4 minuten is de bodem gaar. Laat de omelet uit de pan op een bord glijden. Leg de pan bovenop het bord en keer de pan mét bord om, zodat de ongebakken kant van de omelet in de pan komt te liggen. Bak deze zijde nog 2-3 minuten. Snij de omelet in punten en serveer direct.

Reactie schrijven

Commentaren: 0