· 

Gerwin | Alsof er een bom is ontploft

Zwerfafval is en blijft een terugkerend probleem. Ik ben van mening dat dit vooral komt door de gehaaste wereld en alle stress die wij als de mens gecreëerd hebben en ervaren. Bijvoorbeeld: ik woon bij het Paletplein. Als ik op het balkon sta zie ik de afval al van een afstandje liggen. Ik zie mensen komen met een auto. De zak past niet in de bak, hup, zet er maar naast. Wij zijn volgens mij dan ook van origine na-apers, zo van: als hij of zij dat doet, hee, dan mag ik het ook. Dus hup nog een zak ernaast. En zo blijft het maar ophopen. Dan wordt het op den duur een teringbende, waarbij het lijkt alsof er een bom is ontploft. Ik denk zelf dat er vele malen minder afval word neergezet als ze bloemen om de containers zetten. En mocht het dan nog gedaan worden, dan verdienen de mensen een schop onder hun kont, want dan zijn ze zo egoïstisch om niet aan de toekomst te denken. Hun vervuiling is de ellende voor een ander.

 

Naast zwerfafval heb je ook ander afval. Bijvoorbeeld afval als gevolg van het verspillen van voedsel.

Als we zelf koken wordt wat er overblijft al gauw weggegooid. Je kan het ook bewaren in de vriezer. Wanneer je een keer geen zin hebt om te koken hoef je niks te halen, het alleen maar te ontdooien en op te warmen. Het is lekker en nog goedkoper ook. Een win-win situatie. Mocht je nou kleine beetjes groente over hebben, dan kan je er ook een wok gerecht van maken of een boeren omelet.

 

In deze krant staan twee recepten van mij, voor een pizza en een boerenomelet. Wanneer je een pizza maakt, kan je er een dag later een goedgevulde omelet van maken. Je leest het allemaal bij de recepten. Voor nu al vast veel kookplezier en eet smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0