Ixeg Waxie # 5

Ixeg Waxie # 5 · 26. februari 2020
De presentatie van Ixeg Waxie # 5 vond plaats op 26 februari 2020. We waren op nieuw te gast bij The Living Museum, waar diverse redactieleden voordroegen op het open podium.

Ixeg Waxie # 5 · 26. februari 2020
Hilarische Titel die Totaal Niet op Angst en Afkeer lijkt 2: Electric Boogaloo of: Hirohito en Weemoed “Als ik nooit naar de kroeg was geweest zou ik geen woord hebben geschreven. Vergis je niet, 99% van mijn verhalen zijn gebaseerd op dingen die ik in de kroeg heb meegemaakt.” - Fierl Jeppensma Door Maurice Vogelenzang Ja, ja. Daar sta je dan met je mond vol tanden op de Korte Heuvel. Het is weer een gemiddelde avond in Tilburg, waar geen kut te doen is tot de klok middernacht slaat. Nog...

Ixeg Waxie # 5 · 26. februari 2020
Ik was zo iemand die nooit nee zei. Toen ik in Tilburg kwam wonen, was ik blij met elk contact. Ik had een auto. Als iemand vroeg of ik hem kon komen ophalen, deed ik dat. Ik was blij dat ze me vroegen. Ik was ook bang om mensen te verliezen. Waren ze er net, verdwenen ze alweer. Ik zag er het gevaar niet van in. Ik ben een loyaal persoon. Ik zei altijd maar: ja, is goed. Op een gegeven moment ging ik erop letten wanneer ze me precies vroegen. Wanneer spreekt zo iemand af? Als ie vervoer nodig...

Ixeg Waxie # 5 · 26. februari 2020
2019 was een uitstekend jaar voor films. ‘Parasite’, ‘The Irishman’ en ‘Once Upon a Time in Hollywood’ waren een paar uitschieters. Maar er was een film die ik al maanden lang in de gaten hield: ‘Uncut Gems’. Een film van de Safdie broeders met muziek gecomponeerd door mijn favoriete muzikant Daniel Lopatin met Adam Sandler in de hoofdrol in een film die níét door Sandler’s bedrijf Happy Madison is geproduceerd? Count me in. Toen de film op Netflix uitkwam heb ik hem twee...

Ixeg Waxie # 5 · 26. februari 2020
In het kader van het thema 'Stout en nieuw' presenteert Gerwin twee recepten: hangop (stout) en Bitterballen (nieuw). Waarom hangop stout is en de bitterballen nieuw zijn lees je als doorklikt.

Ixeg Waxie # 5 · 26. februari 2020
2020, het jaar van nieuwe rondes en kansen, het zal niet makkelijk wezen. Het leven bezorgt dalen maar tegelijkertijd kun je bergen beklimmen. Ik geloof dat dit jaar een zeer zwaar maar inspirerend jaar zal worden voor mij, maar met mij voor vele anderen. Dit stuk is dan ook voor ons. Ik hoop met mijn kennis iedere lezer te kunnen inspireren maar ook aan te zetten tot een andere mindset. Na vele jaren worstelen met ellende en tegenspoed heb ik geleerd dat worstelen goed kan zijn voor je...
Ixeg Waxie # 5 · 25. februari 2020
Met de eerste jaargang van Ixeg Waxie achter de kiezen denderen we vrolijk door. In het eerste nummer van de tweede jaargang laat de redactie haar gedachten los op het thema ‘stout en nieuw’. Een mens is enkel mens in verhouding tot anderen. Maar die relatie is niet vanzelfsprekend goed. Soms moet je komaf maken met oude gewoontes om er zelf sterker uit te komen. Mensen in je omgeving nemen dan soms afstand: “Ja hallo, zo kennen we je niet!” Maar gelukkig schrikt het niet iedereen af...