Ixeg Waxie # 4

Ixeg Waxie # 4 · 11. december 2019
De eerste jaargang van Ixeg Waxie handzaam gebundeld in een fraai boekje. Klik om te zien hoe het boekje eruit ziet van binnen! Spannend. Vooral als je de video instelt op 1080p HD ;)

Ixeg Waxie # 4 · 10. december 2019
Presentatie van Ixeg Waxie # 4 bij de Tilburgse wethouder van cultuur, Marcelle Hendriks. Een paar dagen later vond een tweede presentatie plaats in café Little Devil.

Ixeg Waxie # 4 · 10. december 2019
Het bestaan van een kartonnen figuur is niet makkelijk. Ik kan het weten omdat ik er een ben. Lopen is lastig, omdat ik van zij naar zij moet bewegen om een centimeter vooruit te komen. Bij wind kom ik meestal in een andere stad terecht. En breek me de bek niet open als het om regen gaat. Het is niet altijd zo geweest. Ik wil niet zeggen dat ik gelukkig was, maar het was in ieder geval beter toen ik nog vlees en bloed had in plaats van deze Kafkaëske vorm. Een paar jaar geleden was ik met mijn...

Ixeg Waxie # 4 · 10. december 2019
Ik ging naar Tilburg om te werken aan mijn zelfstandigheid. Ik ben beschermd opgevoed door een verkeerde diagnose. Ze dachten dat ik licht verstandelijk beperkt was. Maar dat is niet zo. Ik wou voor mezelf bewijzen dat ik wel zelfstandig kon zijn. In Tilburg zou ik gaan studeren en werken. De baan was een voorwaarde voor de studie. Maar ik vond geen goede baan. Daardoor ging ook de studie niet door. Ik bleef toch in Tilburg wonen om te werken aan mijn zelfstandigheid. In Tilburg kwamen de...

Ixeg Waxie # 4 · 10. december 2019
Speciaal voor de feestdagen serveert Gerwin het recept voor de geelste onder de alcoholhoudende dranken, advocaat!
Ixeg Waxie # 4 · 10. december 2019
Er zijn weinig films die zo goed zijn dat ik ze keer op keer opnieuw kan zien. ‘Goodfellas’, ‘Back to the Future’ en ‘Ghostbusters’ zijn een paar films die ik als ik 100 wordt nog steeds ga zien. ‘The Big Lebowski’ zal ik nog steeds zien als in de toekomst mijn hersenen in een vat zitten. The Dude, gespeeld door Jeff Bridges, is een werkloze uit Los Angeles die het merendeel van zijn tijd besteed aan recreatieve drugs gebruiken, bowlen met zijn vrienden en cheques van minder dan...


Ixeg Waxie # 4 · 10. december 2019
Een mooi thema, met breed perspectief. Eigen Tijd, Tijd voor je eigen ontwikkelingen, je horizon verbreden. Dat is wat ik het laatste jaar heb gedaan. Tijd gestoken in mijn interesses, onderzoeken waar mijn kracht en talent ligt. Wijze Tijd, Door deze tijd goed te benutten, heb ik geïnvesteerd in mezelf, mijn omgeving, en vooral hopelijk mensen geïnspireerd met mijn teksten. Sociali(tijd), Daar gaan we dan, De feestdagen staan weer voor de deur. De tijd van hypocriete mensen, die vlug alles...
Ixeg Waxie # 4 · 09. december 2019
Wat ervaar jij in de maand december? Voor de een zijn de feestdagen vreugdevol, voor de ander torens van eenzaamheid. De redactieleden putten voor de gelegenheid uit hun eigen, uiterst wisselende ervaringen, onder het motto ‘eigenwijze sociali(tijd)’. Marc splitst in zijn artikel uit waar het om gaat: de Eigen Tijd (benut voor je eigen ontwikkeling); de Wijze Tijd (die je goed benut); en de Sociale Tijd (die je doorbrengt met familie en vrienden). En dan het totaal: op welke eigenwijze...