Ixeg Waxie # 9

Presentatie Ixeg Waxie # 9
Ixeg Waxie # 9 · 17. maart 2021
Op een kille dag in maart plakten we Ixeg Waxie op de plakborden in de stad. Eindelijk een echte muurkrant! De foto's zijn genomen door stadsfotograaf Angelique Cornelissen.

Ricardo | Tekening

Boris | De leider van 10.000 paarden
Ixeg Waxie # 9 · 15. maart 2021
Door de barre steppe van Mongolië reist een nobele krijger om zijn khan in levende lijve te ontmoeten. De nomadische stam van de krijger, de Kyptsjaken, werd veroverd door de Mongolen. Niet lang daarna werden ze geïntegreerd als deel van het Mongoolse rijk. Hij werd gekozen door zijn stam om als ambassadeur een eerbetoon aan de nieuwe leider te brengen. Vanaf de Kaspische zee reisde hij te paard tien dagen en tien nachten lang naar de hoofdstad van Mongolië. Al op jonge leeftijd leren de...

Aran | Achter de wolken schijnt de zon

Geo | Ik zeg je wat ik zie (rap)
Ixeg Waxie # 9 · 15. maart 2021
Een slippertje gehad maar heb m'n benen niet gebroken Ik ben niet van het liegen dus ik hou je op de hoogte Flashbacks van de toestand waar ik niet in wil geloven En ik heb nog steeds gewonnen maar een beetje uitgeschoten Dit loopt nu dus echt niet meer volledig uit de hand Weet wat er op het spel staat en ook waar ik dan beland Ik kan niet meer verliezen want ik kies niet voor die kant zo lang als ik blijf leren is de winst in volle stand Energie in m’n beheer ik ga niet vechten met mezelf...

Aran | Rock bottom (tekening)

Marcus | Perspectief
Ixeg Waxie # 9 · 15. maart 2021
Het is iets waarvan ik de hoop had opgegeven, maar niks is minder waar. 2021, het begin is gemaakt, een nieuw huis. Met uitzicht op de Tilburgse skyline. Waar ik al een tijd van droomde, werd dan toch werkelijkheid. Waar angst nog even regeerde, zo van: gaat het allemaal goedkomen? Bleek achteraf gezien dat de angst geheel ongegrond is, en dat ik gewoon moet genieten van wat me overkomt in het leven. Een nieuw perspectief in het leven. Door hard te werken, en te investeren in mij als persoon....

Ixeg Waxie # 9 · 15. maart 2021
‘Perspectief’ is het thema van deze Ixeg Waxie. Perspectief is bekend bij de tekenaars. Het betekent dan zoiets als panorama, uitzicht, vergezicht. Maar het betekent ook: gezichtspunt, invalshoek. Perspectief zien wil zeggen: een toekomst (voor jezelf) zien. Perspectief hebben betekent dat je goede vooruitzichten hebt. Je kunt ook iets van een andere kant bekijken, een nieuw perspectief, een andere invalshoek creëren. Alle aspecten komen aan bod in deze Ixeg Waxie! Onze redacteurs deinzen...