Ixeg Waxie # 8

Ixeg Waxie # 8 · 18. december 2020
Zelfacceptatie is een lastig onderwerp voor me, want het is een breed, ingewikkeld onderwerp. Het heeft te maken realiteitszin, het bewust meemaken van momenten, en in het moment zijn. Het observeren van emoties horen bij zelfacceptatie, maar zelfacceptatie is ook jezelf kunnen vergeven. Als ik dit op mezelf betrek, moet ik eerlijk zeggen dat ik hier zo nu en dan gigantische problemen mee heb. Ik heb mezelf geaccepteerd als mens, dat ik de moeite waard ben. Tegelijkertijd worstel ik in deze...

Nishu | Geen hoop (tekening)

Nishu | Tekening bij weerbericht
Ixeg Waxie # 8 · 18. december 2020
Koning Winter heeft dit jaar te stellen met stormen die geen stormen willen zijn, wolken die geen wolken willen zijn en grauwe luchten die liever zouden stralen. Onder het motto ‘zoek jezelf’ trekken het weermannetje en -vrouwtje zich terug in hun huisje om te vinden wat ze momenteel ontberen: vrede met hun rol in het leven. Het regent nog langdurig druppeltjes corona, die liever vuurvliegjes zouden zijn.

Ixeg Waxie # 8 · 18. december 2020
Als je langer dan twee minuten met me zou praten, merk je waarschijnlijk dat ik geen impulsieve persoon ben. Wat ik bedoel is dat ik niet graag uit mijn comfort zone kom. Dus als ik na een reeks absurdistische verhalen voor dit blad ineens met iets persoonlijks kom, is dat met een goede reden. Een goede vriend van me is dood. Een tijd geleden was ik in thuis en zag ik dat in de tuin mijn vader aan de telefoon zat. Omdat het leek alsof hij van streek was, ging ik naast hem staan om te vragen of...

Ricardo | Tekening

Geo | Niks is wat het lijkt p2 (rap)
Ixeg Waxie # 8 · 23. november 2020
Niks is wat het lijkt p2 Was lang een oorlog met demonen had van alles overwogen Had me neergelegd dat ik er niet meer uit zou komen Dat er geen leven voor me was zonder te verdoven Dat ik rond zou blijven dwalen en ook hangen in verhalen Dat ik verder nooit zou komen en ook never iets zou klaren Maar nooit echt opgegeven en nu klaar om het te maken

Ixeg Waxie # 8 · 23. november 2020
Ik heb vaak grootse plannen. Ik wil best veel. Soms teveel. Mijn mind draait soms overuren en dan is het lastig om te filteren. Bepaalde dingen heb ik geaccepteerd. Ik ben afgekeurd, ik hoef niet meer te werken. Ik ben 27 en afgekeurd. Eigenlijk wil ik heel graag iets doen. De geest wil wel, maar het lichaam niet. Dat heb ik geaccepteerd. Ik heb me ook neergelegd bij het feit dat ik niet volledig zelfstandig kan wonen. Ik heb het geprobeerd, maar ik heb het teruggedraaid. Drie maal per week...
Ixeg Waxie # 8 · 23. november 2020
Het is in onze samenleving vaak niet eenvoudig om geaccepteerd te worden voor wat je bent. Maar hoe zit het met de zelfacceptatie? Zelfacceptatie brengt als moeilijkheid met zich mee dat je eerst zicht moet hebben op je eigen reilen en zeilen. “Ervaringen zijn niet erfelijk, ieder moet ze voor zich beleven,” schreef de Duitse auteur Kurt Tucholsky. Welke ervaringen bepalen jouw positie in het leven. Waarop ben je trots en waarop niet? Kun je met jezelf leven? In Ixeg Waxie # 8 nemen de...