Ixeg Waxie # 7

Ixeg Waxie # 7 · 17. juli 2020
“Nog een moertje hier, en… voilà! Ongelofelijk, na al deze tijd is het eindelijk af.” “Puik werk, professor.” “En nu het moment van de waarheid. We gaan Laika dertig seconden in de toekomst sturen om te zien of alles nog in orde is met haar. Igor, druk op de knop.” “Met genoegen.” “Ik kan niet geloven dat we hier eindelijk zijn. Na drie keer over het budget heen te zijn gegaan krijgen we binnen enkele momenten te zien het of het allemaal de moeite waard was!” “De...

Ixeg Waxie # 7 · 17. juli 2020
Wat zijn dromen? / Is het toeval of moet het je overkomen?

Ixeg Waxie # 7 · 17. juli 2020
Voor deze editie van Ixeg Waxie heb ik twee recepten gekozen die ik zelf nog niet kende. Haagse Bluf omdat het op wolken zou kunnen lijken. Pistachio chocolate dream omdat ik zowel pistache als chocolade lekker vind en de combinatie zelf hemels!

Ixeg Waxie # 7 · 17. juli 2020
Het weerbericht staat in de papieren versie, maar nooit op het blog. In dit geval maken we een uitzondering vanwege de tekening van Aran. De tekst is van Nathalie!

Ixeg Waxie # 7 · 17. juli 2020
I have a Dream… Dit zijn woorden uit de wereldwijd bekende speech van Martin Luther King jr. Deze Ixeg Waxie gaat over dromen. Dat thema sluit voor mij aan bij een lastig, ingewikkeld thema: racisme en discriminatie. Allereerst mijn mening en visie. Ik stel mezelf de vraag: wat draag jij bij aan de maatschappij. Mijn antwoord is: behandel een ander zoals jij zelf ook behandeld wilt worden. Daarbij tellen kleur en religie voor mij niet mee. Want we zijn allemaal mensen. En het leven dat wij...

Ixeg Waxie # 7 · 17. juli 2020
Op een jonge leeftijd was ik al bezig met films. Niet dat ik elke dag een film keek, maar ik heb films gezien in die tijd die ik nog steeds goed vind. Een daarvan is ‘Spider-Man’ (2002) en het vervolg daarop. Nadat ik die film zag was ik fan van de hele mythologie achter Spider-Man en kocht ik meerdere games met hem in de hoofdrol, terwijl ik nog nooit een stripboek over hem had gelezen. Dat vervaagde met de tijd, maar in mijn tienerjaren moest en zou ik ‘Evil Dead II’ (1987) zien. In...

Ixeg Waxie # 7 · 17. juli 2020
Dromen in mijn slaap doe ik eigenlijk niet echt. Dat heeft te maken met mijn aandoening. ’s Nachts dromen is belangrijk om de dingen van overdag te kunnen verwerken. Dus daar ligt best een probleem. De dromen die ik heb, zijn eerder verlangens. Ik droom bijvoorbeeld van een autoloze zondag. Mijn ouders hebben de autoloze zondagen in 1973 meegemaakt. Vanwege de oliecrisis mocht je toen twee maanden lang geen auto rijden op zondag. Je kon voetballen of rolschaatsen op de weg. Het is toch fijn...
Ixeg Waxie # 7 · 03. juli 2020
Dromen komen in soorten en maten. Je kunt natuurlijk dromen als je slaapt. Je kunt een hele fijne droom hebben of een verschrikkelijke nachtmerrie. Zo een waar je badend in het zweet uit ontwaakt. Maar je kunt ook dromen over je toekomst. En dat is waar het in deze Ixeg Waxie vooral over gaat. Als je leven soms ongemakkelijk is geweest, of je zelfs anno nu iedere keer maar weer moet afwachten hoe je dag uitpakt, dan heb je een goede reden om te dromen van een toekomst waarin het beter gaat en...