Ixeg Waxie # 12

Boris | Dushman
Ixeg Waxie # 12 · 18. november 2021
“Hoe is jouw lunch?” ‘Prima.’ “Als er één ding is dat ik het meeste mis aan thuis, is het het eten. Ik moet nog steeds denken aan de karbonades die we aten op de geboortedag van Lenin. Maar ja, dat hebben ze hier niet. ‘Hm.’ “In plaats daarvan zit ik in de bergen flauwe pap met rauwe bonen te eten, op een legerkist, samen met een kameraad die niet eens instemt met mijn verhalen over het moederland.” ‘...’ “Oleg, wat is je probleem? Al de hele week is het alsof je een...

Tessa | Chaos in mijn hoofd (gedicht)
Ixeg Waxie # 12 · 18. november 2021
Er zijn altijd gedachtes in mijn hoofd / Overdag met creatieve ideeën / Overdag over de mooie gesprekken die ik voerde / Overdag ervaar ik veel hoogtepunten / Overdag beleef...

Ixeg Waxie # 12 · 18. november 2021
Ander level in de banen is aan mij over te dragen / Aan het racen door dit leven en ik heb niet eens meer vragen / Ik weet waar ik naartoe ga, wat ik wil, dus ook ga klaren / Tot ik daar te zien ben, zul je mij ook niet...
Ixeg Waxie # 12 · 18. november 2021
Oorlog staat voor mij voor chaos. Dit komt door mijn eigen ervaring. Ik kom zelf uit een oorlogsgebied en mijn familie woont daar momenteel nog steeds. Ik heb ervaren dat er tijdens de oorlog veel onzekerheid, geweld, druk, strijd, verdriet en pijn is. Kinderen verliezen hun ouders en

Marcus | Chaotische vijandigheid
Ixeg Waxie # 12 · 18. november 2021
Chaotische Vijandigheid? Welkom in het najaar van 2021. Het jaar, dat begon met totale chaos, lijkt uit te draaien op vijandigheid. Pijnlijk maar vooral zuur, want waar is dat Wij-gevoel? De wereld die in brand staat, de wereld waar regenval zorgt voor diverse watersnoodrampen. De wereld waarin we met zijn allen klagen over ‘asielzoekers’, maar zelf demonstreren tegen medische apartheid (QR-Samenleving). Maar stel jezelf de vraag: is dat dan niet een beetje krom? Als we zelf wel mensen...

Ricardo | Gedicht

Ixeg Waxie # 12 · 18. november 2021
Met een thema als chaos zit je in deze tijd wel goed. Iedereen in elke generatie ervaart het onstuimige van de tijd waarin we leven. Onze redacteuren werpen in dit nummer een blik op de wereld en uiteraard op zichzelf, want ze zijn tenslotte onderdeel van die wereld. Met een thema als chaos is er wellicht weinig reden tot juichen, maar we zijn wel opgetogen over de uitbreiding van de redactie, die wordt versterkt door Safia en stagiaire Tessa – welkom! Ixeg Waxie wordt gemaakt door Tessa...